Loading...

(Just one moment)

Backgroound Image

Bio

Mijn echte naam is Roderick (Kick for friends; daar komt de artiestennaam dus vandaan). Ik woon even ten noorden van Amsterdam; traditioneel het centrum van de dancemuziek in ons land (en tijdens Amsterdam Dance Event de dancehoofdstad van de wereld).

Afkomstig uit een gezin waar muziek altijd deel heeft uitgemaakt van de opvoeding. Door radio en cassettetapes van mijn broer maakte ik zo kennis met die eerste houseklanken vanuit Detroit en Chicago en de vroege Acid House. Eind 1992, op vijftienjarige leeftijd, veranderde de release van The Prodigy – The Experience mijn leven voor altijd.

In die jaren ’90 groeide mijn interesse in allerlei soorten dance steeds verder. Van commercial en eurodance tot big beat, chemical, acid en zelfs hardstyle (gabber). Ik organiseerde zelfs mijn eigen (semi-legale) rave in een loods van mijn vader. Er zijn nog steeds mensen die me aan die tijd herinneren.
Daarna behield ik de interesse in de scene en muziekstijlen en pakte het op een wat actievere manier op toen de eerste DJ’s begonnen met optredens in stadions en grote festivals. In die tijd volgde ik Tiësto, Carl Cox en Fatboy Slim op de voet.

Maar ik was altijd meer een luisteraar/consument en organisator dan een maker. Totdat ik bijna 3 jaar geleden die eerste controller aanraakte. Voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel dat ik zélf iets kon creëren. Ik nam een diepe duik in dat konijnenhol en hier zijn we dan; met een wekelijkse radioshow op het beste online dancestation van de wereld Dancefreex.com en organisator van de mooiste dance-events van de regio.

Je kunt tijdens mijn uur allerlei genres verwachten, want ik hou ervan om verschillende stijlen uit te proberen; Zolang het me maar een bepaalde vibe geeft.


Daarnaast ben ik te boeken voor allerlei soorten feesten. Want ook al heb ik een voorliefde voor house en dance, ik ben altijd breed georiënteerd geweest als het op muziek aankomt. Vanaf de jaren ’70 tot heden, van pop naar rock en van disco tot house.

Kortom; zoek je een DJ voor jouw (bedrijfs)feest, bruiloft, festival of dance-event? Neem contact op en dan kijken we of we samen iets moois kunnen neerzetten.